Workshop 7 september 2024 om 15h00
Workshop passata maken en koken met 'Groesting' + Pizzafeest
Beschrijving
Droom je ervan om je gasten (of jezelf) te verwennen met heerlijke originele hapjes, gemaakt met seizoensgroenten, of heb je altijd al zelf passata willen leren maken met biotomaten uit eigen tuin? Dan is deze workshop een absolute must voor jou. Daniel Dumortier van 'Groesting' neemt je heel graag mee in zijn culinaire passie. Daniel kookt uitsluitend met verse groenten en ingrediënten van lokale producenten en (bio)boeren. Het key ingrediënt van al zijn hapjes zijn groenten en daarom noemt hij zijn hapjes steevast 'groestjes'. Tijdens deze workshop leer je een 3-tal 'groestjes' maken. Alle hapjes zijn volledig vegetarisch. Na het kokerellen mogen de hapjes natuurlijk ook geproefd worden. Daniel voorziet ook een bierdegustatie voor de liefhebbers! Tim Crutzen van 'Experientia' neemt je dan weer mee in zijn passie voor Italië. Steeds opnieuw kan hij zich verwonderen over de eenvoud van de Italiaanse keuken in combinatie met de familiale sfeer die heerst in de Italiaanse dorpen en de schoonheid van het landschap. Een basisingrediënt in de Italiaanse keuken en tevens ook vaak een reden om iedereen in het dorp te verenigen is passata. Dit is dan ook exact wat hij wenst te bereiken met deze workshop. Wie kookt er mee? Na het harde werk genieten we, net zoals bij de passata- bijeenkomsten in Italie, van een heerlijke feestmaaltijd aan de familietafel in de olijfgaard. Op het menu staan homemade pizza's gemaakt met een authentiek pizzadeeg volgens een eeuwenoud recept afgewerkt met verschillende toppings. De workshop duurt 2h00, nadien verhuizen we naar de familietafel voor het pizzafeest - einduur onbekend ;). Alle benodigdheden en ingrediënten zijn inbegrepen in de prijs. Pizza's zijn inbegrepen in de prijs. Water en bruisend water zijn inbegrepen. Sapjes en wijnen kunnen ter plaatse aangekocht worden. Elke deelnemer mag 1L passata (inbegrepen in de prijs) meenemen naar huis. Bijkomende hoeveelheden kunnen aangekocht worden tegen betaling. Losse biotomaten kunnen ook ter plaatse aangekocht worden. ZELF MEE TE NEMEN: schort, snijplankje, mes en lege bokalen.
Contactgegevens
Opperstebosstraat 35, Gooik, België
info@experientia.be