nat gras

Onderhoud Gras

Mooi groen gras in de zomer begint met een goed onderhoud in het voorjaar. Tijd om in actie te schieten dus!

 

Stap 1: verticuteren

 

Met verticuteren verwijder je de viltlaag, waardoor de plant weer toegang heeft tot essentiële elementen. Ook mos heeft een verstikkend effect op gras. Wanneer er veel mos aanwezig is dan kan het gras zich niet in de horizontale richting ontwikkelen waardoor een mooi dicht gazon niet mogelijk is.

.

Verticuteren kan je perfect zelf doen met een gekochte of gehuurde verticuteermachine. Geef je het liever uit handen dan kan je hiervoor ook op ons beroep doen. Schrijf je onderaan in en we nemen contact op om een afspraak te boeken.

Stap 2: kalken (optioneel)

 

Vroeger was kalken een absolute must o.w.v de zuurtegraad van onze bodem. Echter merken we steeds vaker dat onze bodem minder en minder zuur wordt waardoor kalken niet meer noodzakelijk is. Wil je het echt zeker weten en is het al een tijdje geleden dat dit is gebeurd dan kan er altijd een bodemstaal ter analyse genomen worden.

Stap 3: bemesten

 

Na het verticuteren mag je onmiddellijk bemesten. Ofwel met een organische meststof ofwel met een kunstmatige gecoate meststof. Beiden zijn beter t.o.v. de klassieke kunstbemesting omdat ze hun meststoffen langzaam en gecontroleerd afgeven.

Heb je stap 2 wél gedaan dan is het aan te raden om enkele weken te wachten alvorens te bemesten. Kalk en mest werken elkaar tegen dus het is absoluut af te raden om de 2 te combineren.

Wil je de werken graag uit handen geven dan staan wij vrijblijvend klaar.

Schrijf je in met onderstaande knop en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om een datum af te spreken. Succes en.. vergeet niet te genieten!

Goh, ik laat het gras toch liever aan Experientia over..
Wanneer nemen we best contact op?

Bedankt voor je registratie!

Werken worden uitgevoerd in regie aan 45€/uur excl. BTW  + verplaatsing

Meenemen groenafval wordt gerekend aan 75€/ton excl. BTW met een minimum van 25€ excl. BTW