top of page
ECOZWEMBADEN
MILIEUVRIENDELIJK EN DUURZAAM

ENERGIEZUINIG - WATERBESPAREND - CHLOORVRIJ - DUURZAAM

Een zwembad in een ecologisch verantwoorde en duurzame tuin, kan dat wel?

Dat kan! 

Door gebruik te maken van duurzame materialen, energiezuinige technieken, waterbesparende configuraties en een ontsmettingssysteem dat volledig chloorvrij is mag je best genieten van een zwembad in je tuin.

daisy-flower rond.png

ENERGIEZUINIG?

Ja! 

Onze filterpomp is een frequentiegestuurde pomp, dit wil zeggen dat deze pomp niet constant draait en ook niet aan een constante snelheid. Afhankelijk van de situatie zal de pomp op 3 verschillende standen draaien. Hierdoor draait ze enkel op volle kracht wanneer er effectief wordt gezwommen.

Ook de warmtepomp die wij gebruiken, past zich aan de situatie aan. Moet er nauwelijks bij worden verwarmd dan zal ze haar capaciteit sterk verminderen.

De solar lamellen van het rolluik zorgen ervoor dat de zon kan helpen bij het verwarmen van het zwembad. Dit maakt echt een verschil!

Wil je nog een stapje verder gaan dan kan het water worden verwarmd met zonne-energie 

WATERBESPAREND?

Klopt! 

Voor het filteren van het fijn vuil gebruiken wij een combinatie van een multicycloonfilter en een patroonfilter.

De multicycloonfilter werkt d.m.v. middelpuntvliedende kracht en filtert op die manier al 80% van het fijne stof.

Het overgebleven stof wordt gefilterd in een pro - patroonfilter. Bij dit systeem is geen backwash meer nodig zoals bij een standaard zandfilter waarbij dat wekelijks nodig is. Tijdens deze backwash zakt het waterniveau gemiddeld 5 cm. We spreken dus over honderden liters water die per week naar de riool gaan. Dit kan beter!

Het afvoeren van het vuil van de multicycloonfilter bedraagt 1 emmertje per maand maximum. Dit zijn dus maximum 4 emmers per zwemseizoen. De patroonfilter moet 1 x par jaar gereinigd worden met de tuinslang. Doordat ons zwembadwater niet behandeld wordt met vloeibare chloor is de kwaliteit hiervan te vergelijken met kraantjeswater. De emmertjes water kunnen dus meteen elders in de tuin zonder zorgen worden gebruikt.

CHLOORVRIJ?

Yup! 

Onze ontsmetting gebeurt met een volautomatisch hydrolyse systeem.

Het water wordt in de hydrolysecel gesplitst in H & O moleculen. De ontsmetting gebeurt met de O molecule ofwel de actieve zuurstof. Om de geleidbaarheid in de cel te verhogen moet er een minimale hoeveelheid zout éénmalig toegevoegd worden aan het zwembadwater. Echter deze hoeveelheid is zo gering dat het water nog steeds 'zoet water' is. Het zout wordt ook niet gebruikt voor de ontsmetting. Ontsmettingssystemen met zoutelectrolyse zetten het zout om in chloor waardoor er opnieuw chloor gebruikt wordt voor de ontsmetting. Hier zeggen wij vriendelijk 'nee' tegen. 

De kwaliteit van ons zwembadwater is vergelijkbaar met kraantjeswater. Geen smaak, geen geur, geen droge haren, geen afgebleekte zwemkledij.

Om het ontsmettingssysteem nog een tandje bij te steken wordt er bijkomend ook gebruik gemaakt van een grote UV lamp.

DUURZAAM?

Onze kuipen worden gemaakt uit duurzaam PP; massief dus vrij van osmose (garantie) en volledig recycleerbaar. Een kuip voor het leven dus: uitermate sterk en kleurvast. Het materiaal is in de massa gekleurd dus geen liner nodig. 

Tevens worden onze kuipen gemaakt in België waardoor het transport tot en minimum beperkt blijft. 

Op onze kuipen heeft u een levenslange garantie op waterdichtheid en kleurvastheid.

Onze kuipen worden steeds op maat gemaakt waardoor elke maat mogelijk is.

Eerder interesse in een klein verfrissingsbad? Dan is 'The Concept Pool' voor u de oplossing. Ideaal voor de kleinere tuin of het kleinere budget. Contacteer ons voor meer informatie.

bottom of page