top of page
ECOTUINEN
DE TUIN ALS ZELFVOORZIENEND ECOSYSTEEM

Wil jij het beste uit je tuin halen op een duurzame, zelfvoorzienende, milieuvriendelijke én esthetische manier? Wij hebben enkele ideeën die perfect in elke tuin geïntegreerd kunnen worden.

Je kan bij ons terecht voor ontwerp en advies en uiteraard 

verzorgen wij graag ook de aanleg. 

blossom-1389625_1920.png

PRAIRIEBEPLANTING

Prairiebeplanting is een type beplanting dat bestaat uit een combinatie van grassen en vaste planten en heeft een aantal belangrijke voordelen in de wereld van de ecologische tuin.

 6 VOORDELEN:

  • Prairie is een langlevende vaste plantengemeenschap

  • Prairie is een milieuvriendelijke vorm van tuinieren

  • Prairie is onderhoudsvriendelijk

  • Prairie biedt uitbundige bloembeleving

  • Prairie is dynamisch

  • Prachtige wintersilhouetten
     

In onze inspiratietuin tonen wij verschillende prairieborders, telkens met een ander kleurenpalet. Zin om kort door de prairie te struinen?Kom gerust een kijkje nemen!

VOEDSELBOS

Een voedselbos of eetbare bostuin is een onderdeel van permacultuur.

Permacultuur is een manier van land-of tuinbewerking die zo dicht mogelijk aansluit bij de natuurlijke ontwikkeling van voeding binnen een ecosysteem. Door deze natuurlijke omgeving zo goed mogelijk na te bootsen, rekening houdend met zon, wind en water, ontwikkelt zich een mini ecosysteem binnen je eigen tuin dat volledig zelfvoorzienend is met een rijke opbrengst. Na verloop van tijd vraagt het voedselbos nauwelijks nog onderhoud en houdt het zichzelf in stand met elk jaar opnieuw een rijkdom aan vruchten, kruiden, eetbare bloemen ...

Bovendien geeft het ook esthetisch een meerwaarde aan je tuin.

In onze inspiratietuin werd er recent een voedselbos aangelegd. Momenteel is alles nog jong maar het oogt alvast heel mooi.

Nieuwsgierig? Altijd welkom.

ECOLOGISCHE MOESTUIN

Zelf biologische groenten telen. Ook daar hebben we oplossingen voor.

Zelfs 1m² is voldoende om je eigen mini-moestuin te maken. Ook hier gelden onze basisprincipes: zelfvoorzienend, onderhoudsvriendelijk, milieuvriendelijk en esthetisch. Wij staan je graag bij met onze kennis en advies en denken graag mee over hoe we een moestuin kunnen integreren in jouw tuin. In onze showtuin werken we met modulaire moestuinbakken maar er zijn uiteraard nog andere mogelijkheden. Wij kunnen uiteraard ook de aanleg verzorgen.

Nadien is het nog een kwestie van de juiste planten uitplanten op het juiste moment en hup, vertrokken! Wil je graag meer informatie of komen rondkijken? Dat kan!

DUURZAME MATERIALEN

Wij werken zoveel mogelijk met duurzame materialen. Zo kiezen we eerder voor  Europees hardhout ipv tropisch hardhout voor uw tuinconstructies. Ook beperken we de hoeveelheid keramische verhardingen (of andere niet waterdoorlatende verhardingen) tot een absoluut minimum.  In onze showtuin kunnen alle mogelijkheden bekeken en besproken worden. Maak gerust een afspraak om een kijkje te komen nemen.

HET -SOMS NIET ZO- GROENE GRAS

Uiteraard mag er tussen al die bloemen en planten nog een stukje gras. Maar het kan niet de bedoeling zijn dat we massaal tijdens de jaarlijkse droogtes (steeds meer) ons gras gaan bewateren. Niet meer van deze tijd, vinden wij.

In onze showtuin proberen we alternatieven uit zoals bloemenweides of miniatuur klaver. Je kan ze komen bewonderen en je kan zelfs onze grasmengelingen bij ons aankopen of door ons laten zaaien.

bottom of page